Soest geeft warmte

Onze visie

We geloven in een wereld waar de sterkeren de zwakkeren helpen, op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect. “Ieder mens telt mee”. Als kerken zetten wij ons in voor een solidaire samenleving, met een eerlijker verdeling van lasten. Door energiebesparende maatregelen te nemen wordt de maandelijkse energierekening blijvend verlaagd en proberen we te voorkomen dat mensen (verder) in de schulden raken.

 Doelgroep?

Onze doelgroep bestaat uit gezinnen met een inkomen dat door de stijgende energieprijzen onder het bestaansminimum is gekomen en die als zodanig door de minimacoaches van de gemeente Soest zijn aangemerkt (tot 130% van de bijstandsnorm).

Ook huishoudens die door omstandigheden niet meer in staat zijn hun energierekening te betalen willen we bereiken.

Vervangen van ‘energie slurpende apparaten’

Via de actie ‘Soest geeft warmte’ wordt een grote bijdrage gegeven om oude energie slurpende apparaten te vervangen door nieuwe energiezuinige apparatuur (denk hierbij aan een koelkast/ vriezer/ droger e.d. van circa 15-20 jaar oud). Het restant bedrag moet men zelf betalen.

Lukt het niet om het restant nu te betalen? Geef dit dan ook aan.

 Hulp nodig?

Weet u iemand die voor de hulp in aanmerking komt of komt u zelf hier voor in aanmerking? U kunt zich voor de actie aanmelden door uw naam, adres en telefoonnummer te mailen naar het volgende emailadres:

U mag ook contact op te nemen met Gerrit Bons, Spinet 116, 3766ZH Soest. Na aanmelding nemen we contact op.

Ook kunt u zich via deze mail al opgeven als ‘aspirant-energiecoach’ of ‘klusser’. Het genoemde mailadres is ook beschikbaar voor eventuele vragen over deze actie.

 ‘Soest geeft warmte’ is een initiatief van de werkgroep Groene kerk, Diaconie, Protestantse gemeente Soest.

Kies je taal »