Energie op de Eng

Energie op de Eng  is een project waarin de gemeente Soest, woningcorporatie Portaal, Stichting Balans, Stichting Present Soest, HIP Soest en Energie Actief Soest samenwerken om bewoners met een laag inkomen te helpen om hun woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Het hart van het project zijn klusacties. Vrijwilligers komen langs om gratis energiebesparende producten aan te brengen. Hieronder lees je er meer over. En er zijn andere mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Die vind je in de gekleurde blokken.

Energie besparen top 10

Zelf energie besparen met kleine maatregelen kan veel opleveren. Maar welke maatregelen leveren het meeste geld op? Lees MEER.

Gratis energie besparen

De gemeente Soest heeft een ‘Gratis aanpak Energiebesparing’ voor inwoners, die maximaal 130% van de bijstandsnorm verdienen. Lees MEER.

Soest geeft Warmte

De werkgroep ‘Groene Kerk’ van de protestantse kerken helpt mensen met een laag inkomen met het vervangen van oude apparaten. Lees MEER.

Klusacties 2023

In 2023 werden in totaal 169 bewoners van huurwoningen op De Eng geholpen met kleine energiebesparende maatregelen. 

Mei

Op de zaterdagen 6 en 20 mei stonden we met onze partytent voor de flats Saenredamplantsoen en Rubenslaan 43 t/m 83. Uiteindelijk zijn 34 bewoners geholpen met kleine energiebesparende maatregelen.
HIER leest u meer.

Juni

Op de zaterdagen 10 en 24 juni kwamen we met onze partytent naar de flats Van de Veldeplantsoen en Rubenslaan 1 t/m 41. Uiteindelijk zijn 30 bewoners geholpen met kleine energiebesparende maatregelen.
HIER leest u meer.

September

Op zaterdag 30 september kwamen we weer naar De Eng voor een klusactie. Met de partytent stonden we voor de flat Dalweg 81-175. Uiteindelijk zijn 21 bewoners geholpen met kleine energiebesparende maatregelen.
HIER leest u meer.

Oktober

Op zaterdag 14 en donderdag 20 oktober stonden we met onze partytent en vrijwilligers voor de flat Albert Cuyplaan 4 t/m 98. Uiteindelijk zijn 39 bewoners geholpen met kleine energiebesparende maatregelen.
HIER leest u meer.

November

Op donderdag 2, vrijdag 17 en dinsdag 28 november klusten onze vrijwilligers bij Boekweitland, Roggeveld en Albert Cuyplaan 100-194. Uiteindelijk zijn 38 bewoners geholpen met kleine maatregelen.
HIER leest u meer.

Kies je taal »